Beoordeeld met 5,0 - Google reviews
Meer dan 750 bedrijven gingen u voor
Ruim 4000 fiscale aangiftes per jaar
Meer dan 16 jaar ervaring

Loon zieke uitzendkracht doorbetalen

Heeft u als uitzendbureau een zieke uitzendkracht met uitzendbeding? Dan stopt de uitzendovereenkomst niet meer automatisch. U kunt alleen een Ziektewet-uitkering aanvragen, als het bedrijf dat de uitzendkracht inhuurt het inleencontract beëindigt.

Wat doet u als een uitzendkracht ziek is?

Heeft het bedrijf dat de uitzendkracht inhuurt het inleencontract beëindigd? Zorg er dan voor dat u dit vastlegt. Het UWV kan een schriftelijke verklaring vragen om te beoordelen of de uitzendkracht een Ziektewet-uitkering kan krijgen. Is het inleencontract niet beëindigd? Dan kunt u geen gebruik maken van het uitzendbeding en moet u het loon doorbetalen zolang de uitzendovereenkomst duurt.

Nieuwe regel geldt tot minimaal 1 juli 2023

De nieuwe regel geldt vanaf de uitspraak van de Hoge Raad op 17 maart 2023, die oordeelde dat een uitzendovereenkomst niet zomaar eindigt bij ziekte. Vóór de uitspraak werd het uitzendcontract dan automatisch beëindigd.

Let op: De regel geldt tot minimaal 1 juli 2023. Dan gaat een nieuwe cao voor de uitzendbranche in en veranderen er meer regels voor uitzendbureaus.

Ontvang onze nieuwsbrief met fiscale tips

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.