Beoordeeld met 5,0 - Google reviews
Meer dan 750 bedrijven gingen u voor
Ruim 4000 fiscale aangiftes per jaar
Meer dan 16 jaar ervaring

Accountancy

U zoekt een betrouwbare accountant voor het opstellen van een accountantsverklaring, jaarrekening of andere rapportage. Of u wilt deskundig advies over uw financiële administratie. Wat uw vraag ook is, Berkhout & Van Rijn heeft alle kennis in huis op het gebied van accountancy. Neem contact met ons op!

Accountancy

Wat is Accountancy?

Accountancy is een vakgebied dat zich richt op het vastleggen, controleren, analyseren en rapporteren van financiële informatie. Dit kan variëren van het opstellen van een jaarrekening tot het geven van advies over financiële vraagstukken. Een accountant zorgt ervoor dat de financiële administratie van een bedrijf klopt en voldoet aan alle wettelijke eisen en richtlijnen.

Binnen de accountancy zijn er diverse specialisaties, zoals financiële administratie, belastingadvies, en controlepraktijk. Het doel van accountancy is om zekerheid te bieden over financiële informatie, zodat stakeholders zoals investeerders, crediteuren en de overheid, beslissingen kunnen nemen op basis van betrouwbare gegevens.

Bij Berkhout & Van Rijn combineren we jarenlange ervaring met actuele kennis van het vakgebied. Dit stelt ons in staat om niet alleen accurate rapportages te leveren, maar ook om onze cliënten te voorzien van strategisch en toekomstgericht financieel advies.

Diensten in accountancy

We zetten onze diensten op het gebied van accountancy voor u op een rij. Wilt u meer weten of heeft u een andere vraag aan de adviseurs van Berkhout & Van Rijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom kiezen voor Accountancy bij Berkhout & Van Rijn?

  • Betrouwbaarheid: Of het nu gaat om het opstellen van een accountantsverklaring, jaarrekening of een andere rapportage, wij garanderen nauwkeurigheid en integriteit in elk document.
  • Deskundigheid: Ons team bestaat uit experts met diepgaande kennis van financiële administratie en de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.
  • Persoonlijke benadering: Bij Berkhout & Van Rijn is geen enkele klant slechts een nummer. Uw vragen en behoeften vormen het hart van onze dienstverlening.
  • Compleet pakket: Wij bieden een breed scala aan diensten die alle aspecten van accountancy beslaan.

Daarnaast streven we ernaar om onze klanten een uitmuntende service te bieden:

  • Klantgerichte aanpak: Uw vraag vormt altijd het uitgangspunt van onze dienstverlening.
  • Transparantie voorop: Zo weet u vooraf precies wat u van ons kunt verwachten en komen er geen verrassingen achteraf.
  • Naleving van regelgeving: Alle werkzaamheden worden zorgvuldig gedocumenteerd, niet alleen voor onze eigen administratie, maar ook voor de periodieke toetsing door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).
  • Continuïteit gewaarborgd: Dit garandeert dat een andere accountant indien nodig onze dienstverlening kan waarnemen of overnemen.
  • Innovatie en groei: Bij Berkhout & Van Rijn houden we de laatste trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Wanneer heb ik een accountant nodig?

Het inschakelen van een accountant kan in diverse situaties waardevol zijn. Hoewel veel mensen denken aan accountants in termen van jaarrekeningen en belastingaangiftes, gaat hun expertise veel verder. Hier zijn enkele momenten waarop het raadzaam is om een accountant te overwegen:

Starten van een onderneming

Bij het opzetten van een nieuwe onderneming komt veel kijken, waaronder het kiezen van de juiste bedrijfsvorm, het opzetten van een administratiesysteem en het begrijpen van fiscale verplichtingen. Een accountant kan hierbij waardevolle begeleiding bieden.

Groei van de onderneming

Als uw bedrijf groeit, kunnen de financiële zaken complexer worden. Of het nu gaat om personeelsuitbreiding, investeringen of internationale expansie, een accountant kan u helpen om geïnformeerde beslissingen te nemen.

Belastingaangifte en -advies

Om ervoor te zorgen dat u niet te veel belasting betaalt en voldoet aan alle fiscale verplichtingen, kan een accountant u bijstaan met zowel het doen van aangiftes als het geven van belastingadvies.

Financiële analyse

Wilt u inzicht in de financiële gezondheid van uw onderneming of advies over cashflowbeheer? Een accountant kan deze diepgaande analyses voor u uitvoeren.

Bijzondere situaties

Denk aan bedrijfsovernames, fusies, of het aantrekken van investeerders. In dergelijke situaties is de expertise van een accountant onmisbaar.

Het is niet altijd een kwestie van verplichting, maar vaak van inzicht, expertise en gemoedsrust. Met de hulp van een accountant, zoals die bij Berkhout & Van Rijn, kunt u erop vertrouwen dat uw financiële zaken in goede handen zijn.

Is een accountant verplicht?

De vraag of een accountant verplicht is, hangt vaak af van de specifieke omstandigheden en vereisten van uw onderneming. Hier volgt een overzicht van situaties waarin het inschakelen van een accountant wettelijk verplicht of sterk aanbevolen is:

Wettelijke controle

Bepaalde ondernemingen, afhankelijk van hun omvang en aard, zijn wettelijk verplicht om hun jaarrekening te laten controleren door een gecertificeerde accountant. Dit zorgt voor betrouwbaarheid en transparantie richting stakeholders.

Omvang van de onderneming

In Nederland zijn middelgrote en grote ondernemingen vaak verplicht om een accountantsverklaring te hebben voor hun jaarrekening. De criteria hiervoor zijn gebaseerd op factoren zoals balanstotaal, netto-omzet en het gemiddeld aantal werknemers.

Subsidies en financiering

Wanneer uw onderneming subsidies ontvangt of specifieke financiële regelingen treft, kan het zijn dat u verplicht bent om financiële verantwoording af te leggen middels een accountantsverklaring.

Belasting

Hoewel het voor de meeste ondernemers niet verplicht is om een accountant in te schakelen voor de belastingaangifte, kan het gezien de complexiteit en mogelijke fiscale voordelen raadzaam zijn dit wel te doen.

Persoonlijke voorkeur

Veel ondernemers kiezen ervoor om een accountant in te schakelen vanwege de gemoedsrust die het biedt. Een professioneel oog kan fouten voorkomen, fiscale voordelen signaleren en strategisch advies bieden.

Hoewel het dus niet altijd verplicht is om een accountant in te schakelen, kan het gezien de expertise en de potentiële voordelen wel verstandig zijn. Bij Berkhout & Van Rijn staan we klaar om u te adviseren over wanneer en waarom het inschakelen van een accountant voor uw situatie aan te raden is.

 

logo King software
logo Exact
logo snelstart