Beoordeeld met 5,0 - Google reviews
Meer dan 750 bedrijven gingen u voor
Ruim 4000 fiscale aangiftes per jaar
Meer dan 16 jaar ervaring

Rijlessen aftrekbaar als scholingsuitgaven?

Iemand heeft een baan, maar geen rijbewijs. Hij voorziet dat voor behoud van zijn functie toch een rijbewijs nodig is. Dus hij gaat rijlessen volgen. Dit overkwam een mantelzorger. Hij had de zorg voor iemand met een eigen auto, die echter binnen afzienbare tijd niet meer zelf zou kunnen autorijden. Kan de mantelzorger nu de kosten van de rijlessen in aftrek brengen als scholingsuitgaven?

De rechter besliste dat er geen recht is op aftrek van de gemaakte kosten. De uitgaven zijn gedaan met het oog op het verwerven van inkomen. Maar het behalen van een regulier rijbewijs leidt ook tot algemene en duurzame verbetering van de persoonlijke uitrusting van de houder van het rijbewijs. Het rijbewijs kan ook buiten de specifieke arbeidsverhouding worden gebruikt. Daarom maakt het volgens de rechter niet uit om welke reden de belastingplichtige de rijlessen is gaan volgen.

Let op: De aftrek van scholingsuitgaven zou in 2018 wel eens helemaal kunnen vervallen. Dat is één van de plannen van het huidige, demissionaire kabinet.

Ontvang onze nieuwsbrief met fiscale tips

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

logo King software
logo Exact
logo snelstart