Beoordeeld met 5,0 - Google reviews
Meer dan 750 bedrijven gingen u voor
Ruim 4000 fiscale aangiftes per jaar
Meer dan 16 jaar ervaring

Financiële administratie

U wilt zicht houden op alles wat er in uw bedrijf gebeurt. Berkhout & Van Rijn biedt u een softwarepakket waarmee u eenvoudig zelf uw financiële administratie kunt bijhouden. Heeft u een vraag, dan kunnen onze adviseurs meteen online meekijken. Toch liever uw financiële administratie uitbesteden? Dan kan Berkhout & Van Rijn het van u overnemen.

Financiële administratie

Wat is financiële administratie?

Financiële administratie is het systematisch vastleggen van alle financiële transacties en gebeurtenissen van een bedrijf. Dit omvat alles van inkomsten en uitgaven tot investeringen, salarissen en andere financiële verplichtingen. Een goed bijgehouden financiële administratie geeft inzicht in de financiële gezondheid van een bedrijf en vormt de basis voor diverse rapportages en analyses.

Andere diensten in accountancy

Bekijk voor meer informatie ook onze andere accountancy-diensten. Als u meer wilt weten of als u vragen heeft voor de adviseurs van Berkhout & Van Rijn, neem dan gerust contact met ons op.

Waarom financiële administratie essentieel is voor uw bedrijf

Het nauwkeurig en consistent bijhouden van financiële administratie is cruciaal voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector. Hier zijn enkele redenen waarom:

  • Een heldere administratie biedt een duidelijk beeld van de financiële status van uw bedrijf, waardoor u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.
  • Het helpt u om te voldoen aan fiscale verplichtingen en zorgt ervoor dat u altijd voorbereid bent op belastingaangiften.
  • Door te weten wat er in- en uitgaat, kunt u uw cashflow effectief beheren en potentiële financiële uitdagingen voorzien.
  • Bij potentiële investeerders, klanten en partners wekt een goed georganiseerde financiële administratie vertrouwen en professionaliteit op.

Bij Berkhout & Van Rijn begrijpen we het belang van een nauwkeurige financiële administratie en bieden we oplossingen die passen bij de unieke behoeften van uw bedrijf

Eenvoudige administratie met ons softwarepakket

Berkhout & Van Rijn biedt een softwarepakket waarmee u uw administratie moeiteloos kunt beheren:

  • Gebruiksvriendelijk: De intuïtieve interface van het softwarepakket maakt het eenvoudig, zelfs voor diegenen die geen ervaring hebben met financiële software.
  • Directe ondersteuning: Mocht u vragen hebben of hulp nodig hebben, dan staan onze adviseurs klaar. Met een enkele klik kunnen zij online meekijken en directe ondersteuning bieden, zodat u nooit alleen staat bij uw administratieve taken.
  • Veilig en betrouwbaar: De software is ontworpen met de hoogste beveiligingsnormen om ervoor te zorgen dat uw financiële gegevens altijd beschermd zijn.

Uitbesteden van uw financiële administratie

Voor sommige ondernemers kan het bijhouden van financiële administratie overweldigend of tijdrovend zijn. Als dat het geval is, waarom zou u dan niet overwegen om het uit te besteden? Berkhout & Van Rijn biedt op maat gemaakte oplossingen voor bedrijven van elke omvang:

  • Laat ons team van experts zorgdragen voor uw administratie, zodat u zich kunt richten op wat u het beste doet: uw bedrijf runnen.
  • Onze professionals zijn getraind in de nieuwste boekhoudkundige praktijken en technologieën, wat betekent dat uw administratie altijd in goede handen is.
  • Of u nu een deel van uw administratie of het geheel wilt uitbesteden, wij bieden flexibele oplossingen die aansluiten bij uw zakelijke behoeften en budget.

Door de administratie uit te besteden aan Berkhout & Van Rijn, krijgt u de gemoedsrust dat uw financiële zaken nauwkeurig en efficiënt worden beheerd.

Hoe lang moet u uw financiële administratie bewaren?

De bewaartermijn van uw financiële administratie is niet alleen essentieel voor het archiveren van uw bedrijfsgegevens, maar het is ook een wettelijke verplichting. In Nederland gelden de volgende richtlijnen voor het bewaren van financiële gegevens:

Zakelijke documenten

De meeste zakelijke documenten, zoals boekhouding, balansen, facturen (zowel inkomend als uitgaand) en elektronische records, dienen gedurende 7 jaar bewaard te blijven. Deze termijn wordt vaak de ‘fiscale bewaarplicht’ genoemd.

Bepaalde zakelijke gegevens

Voor sommige specifieke bedrijfsgegevens, zoals gegevens over onroerend goed, kan een langere bewaartermijn van 10 jaar gelden.

Het is cruciaal om deze termijnen in acht te nemen, niet alleen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, maar ook om eventuele toekomstige fiscale of zakelijke kwesties op te kunnen lossen. Het goed beheren en organiseren van uw archief kan in eerste instantie een uitdaging lijken. Met ons softwarepakket van Berkhout & Van Rijn wordt dit proces echter gestroomlijnd, zodat u altijd over de nodige documentatie beschikt wanneer u deze nodig hebt.

 

logo King software
logo Exact
logo snelstart