Beoordeeld met 5,0 - Google reviews
Meer dan 750 bedrijven gingen u voor
Ruim 4000 fiscale aangiftes per jaar
Meer dan 16 jaar ervaring

Online boekhouden: 8 voordelen

De boekhouding is een essentieel (en verplicht!) onderdeel van de bedrijfsvoering. U kunt uw administratie voeren op papier of in Excel, maar tegenwoordig is vooral online boekhouden populair. En niet zonder reden, want een online boekhouding brengt veel voordelen met zich mee. In dit artikel leest u welke dat zijn.

8 voordelen van online boekhouden

Dit zijn de 8 belangrijkste voordelen van online boekhouden:

Tijdbesparing

Misschien wel het allerbelangrijkste voordeel van online boekhouden. Door de boekhouding online te doen, bespaart u een hoop tijd. U hoeft namelijk niet meer in de weer met allerlei Excelsheets of multimappen. Een factuur of betaling is met één druk op de knop gevonden. Met een boekhoudprogramma kunt u ook (delen van) de boekhouding automatiseren. Denk aan debiteurenbeheer. Of het invullen van contactgegevens op uw facturen!

Goedkoper

Online boekhouden is onder aan de streep vaak goedkoper dan een papieren administratie voeren. Boekhoudprogramma’s kosten uiteraard geld, maar zijn ook sneller en efficiënter waardoor u er minder uren aan kwijt bent. U houdt dus ook meer tijd over voor meer winstgevende zaken en werkzaamheden die wél omzet genereren. U heeft de kosten doorgaans dus alweer snel terugverdiend!

Overzichtelijk

Een online boekhouding biedt doorgaans meer inzicht in uw financiële situatie. U ziet bijvoorbeeld in één oogopslag welke geldstromen er (nog) binnenkomen en wat u nog moet betalen. Ook financiële rapportages als de balans, de winst- en verliesrekening en de jaarrekening zijn allemaal direct binnen handbereik, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen.

Accuraat

Online boekhouden is over het algemeen ook een stuk accurater. Met de hand maakt u al snel een foutje. Zeker wanneer de administratie wat uitgebreider wordt en u veel verschillende zaken moet invoeren of bijhouden. Door de automatische berekeningen van uw boekhoudsoftware ziet u het meteen wanneer er iets niet klopt en kunt u direct bijsturen. Wel zo fijn als de belastingdienst besluit te komen controleren!

Veilig

Met een online boekhoudprogramma is uw administratie altijd veilig. Al uw bestanden worden versleuteld opgeslagen in de cloud, waardoor u ze niet kwijt kunt raken of verliest bij calamiteiten als brand of diefstal. Bovendien worden er daarbij automatisch backups gemaakt. Op die manier voldoet u dus eenvoudig aan de wettelijke bewaarplicht van 7-10 jaar die u als ondernemer heeft.

Koppelingen

In de meeste boekhoudsoftware kunt u een koppeling maken met uw bank. Mutaties kunnen daarmee vaak ook bijna direct in de boekhouding worden verwerkt, zonder dat u nog uw afschriften hoeft te checken of een rekeningnummer hoeft over te typen. Daarnaast zijn er vaak ook koppelingen met andere software en de Kamer van Koophandel mogelijk. Zo heeft u de gegevens van klanten of leveranciers altijd up to date!

Toegankelijk

Online boekhouden is zeer toegankelijk. Zo lang u een internetverbinding heeft, heeft u toegang tot uw administratie. U bent daarmee niet meer afhankelijk van één plek en kunt overal de administratie bijwerken of inzien. Op kantoor, thuis of op vakantie. Zelfs dat uurtje in de trein kunt u daardoor goed besteden!

Samenwerken

Online boekhouden maakt het tot slot makkelijker om samen te werken. Administratieve medewerkers hebben altijd de meest recente versie voor zich en kunnen zelfs tegelijkertijd aan de slag met de boekhouding. Daarbij kan ook een boekhouder of accountant (op afstand) met u meekijken. Gewoon ter controle of bijvoorbeeld voor hulp bij de belastingaangifte.

Ook online boekhouden?

Wilt u ook online boekhouden, maar weet u niet waar u moet beginnen? Weten welk boekhoudprogramma het best bij u past? Of voert u al een online administratie en wilt u graag dat er een specialist meekijkt? Wij helpen u graag verder. Neem gerust even contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.

Ontvang onze nieuwsbrief met fiscale tips

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

logo King software
logo Exact
logo snelstart